Novice

Nazaj

Obisk terapevtskih psov

Danes so nas obiskali terapevtski psi. Stanovalci so izkoristili vsak trenutek za božanje in dotik mehke dlake ter se prikupovali kosmatincem s priboljški.

Križemkražem

Tudi v mesecu aprilu sta nas obiskala gospoda Cveto in Poldi, ki sta nam popestrila dopoldne z igro Križemkražem.

Literarna urica Most besed

Naše aprilsko srečanje je bilo sproščeno in zabavno, saj je bila tematika vici, skeči, anekdote, zabavne igrice, čarovnije.

Svetovni dan zdravja z Matejem Markovičem

Vsako leto se z željo po večjem osveščanju javnosti na svetovni dan zdravja izpostavi določeno temo. Letošnje leto je namenjeno prehrani. Zdravje je v veliki meri odvisno od zdravega načina življenja. Sem vključujemo zdravo prehrano in skrb za telesno dejavnost, ki je v našem domu ne primanjkuje.

Velika noč

Izročilo praznovanja Velike noči je močno povezano starimi praznovanji pomladi in je precej bogato. Velika noč je tudi največji in najstarejši cerkveni praznik, ki ga sestavlja obširen sklop obredov in šeg z natančno določenim scenarijem iz Kristusovega življenja oziroma njegove smrti.

Tombola

Zanimanje po igri tombola raste iz meseca v mesec. Tako se je tudi v mesecu marcu v avli Doma zbralo veliko število stanovalcev v želji po obkroževanju in iskanju pravih številk. 

Tretja obletnica Viharnika

Ob dogodkih, kot je današnji, vedno znova ugotovimo, kako hitro čas beži. Viharnik je danes dopolnil tretje leto. To ni dan, ki je poseben le za Viharnik. Poseben je za vse nas, ki tu delamo, verjamemo pa tudi, da nosi posebno noto za vse, ki v njem živijo. Dom je napolnjen do zadnjega kotička in ponosni smo na to. Vsaka soba izžareva poseben žar in energija, ki se pretaka po hodnikih, nas polni z veseljem ter nam vliva moči za podvige pred nami.

Ta veseli petek

Prvi spomladanski "Ta veseli petek" je bil deževen. Že po nekaj minutah druženja pa smo pozabili na klavrno vreme, saj je dobra volja rasla iz trenutka v trenutek.

Prve priprave na Veliko noč

Mi smo že zavihali rokave. Vesela družba pridno ustvarja. Ob tem ne manjka zanimivih pogovorov, dobre volje in smeha...

Ob materinskem dnevu

Materinskega dne brez Anne Marie Jarvis, ki je 12. maja 1907 priredila srečanje v spomin na svojo mamo, ne bi bilo. Leto kasneje se je namreč pričela zavzemati, da bi drugo nedeljo v maju uradno posvetili vsem materam. Pred lokalno cerkvijo je potresla 500 belih nageljnov in svojo željo izrazila v pismih, ki jih je poslala največjim funkcionarjem tistega časa. Njena želja je bila uslišana – 8. maj 1914 je namreč datum, ko je ameriški kongres drugo nedeljo v maju uradno potrdil kot materinski dan.

Stran 57 od 79 (Vseh vnosov: 782)

Dogodki

Uradni podatki