Naravna zeliščna mazila

Nazaj

mazila1951.JPG

V sodelovanju z Razvojno agencijo Zgornje Gorenjske in s predstavnikoma podjetja Gaal int smo v sklopu projekta Pehtina zelišča izvedli delavnico z naslovom Naravna zeliščna mazila.

V današnjem času je veliko govora o prednosti naravne kozmetike in o škodljivosti vseh kemikalij, ki so primešane v njej. Ker naše telo sprejema snovi tudi preko kože je pomembno, da našo kožo negujemo in hranimo s kakovostnimi kremami. Krema je mešanica maščob, v katere uvrščamo tudi masti, voske in olja, ter vode, ki se rada vpija v kožo in jo neguje. Trgovinske police se šibijo pod različnimi izdelki. A že od nekdaj velja, da je najbolje tisto, kar človek najde v naravi. Zato smo bili še toliko bolj navdušeni nad delavnico. Med stanovalci so bili tisti, ki so včasih sami nabirali zdravilne rožice in jih kasneje uporabljali za čaj. Nihče od njih pa še ni izdelal pravega mazila in to kar v domači kuhinji. S pomočjo strokovnjakov s tega področja je vsak izmed stanovalcev izdelal svojo ognjičevo kremo in balzam za ustnice, ki bosta prav gotovo prišla prav vsakemu od njih. Kako je bilo na delavnici si poglejte na spodnjih slikah.

Napovedujemo pa že novo delavnico, na kateri bomo uporabljali zdravilno rastlino, ki jo uporabljamo tudi za okras. Njeni posušeni cvetovi pa dajejo čudovit vonj.

mazila1951.JPG
mazila1962.JPG
mazila1964.JPG
mazila1968.JPG
mazila1969.JPG
mazila1971.JPG
mazila1983.JPG
mazila1990.JPG

Uradni podatki