Potopisno predavanje

Nazaj

DSCN1779.JPG

Če bi prevrtali zemeljsko oblo z vrtino iz Slovenije, bi znova prišli na svetlo v Deželi dolgega belega oblaka. Morda je razlog, da smo Slovenci taki ljubitelji te dežele prav v tem, da ležita državi točno v protiuteži.

Nova Zelandija, dežela dolgega belega oblaka. Tako Maori imenujejo svojo deželo zaradi dramatičnega neba in spektakularne pokrajine.

Gromozanski ledeniki. Polnozeleni pragozdovi. Alpe in vulkani. Mogočni fjordi in prečudovite plaže. Nežna pšenična polja in bruhajoči gejziri. Tu vlada veličastna pokrajina, ki kontrastno ne bi mogla biti boljša. Maorska kultura, dolge in razgibane plaže ter osupljiv rastlinski in živalski svet, ki je endemičen zaradi osamitve od ostalega sveta... Ta osamljena država v oceanu je skoraj svet zase, ki ga zaznamujejo nasprotja in v katerega se lahko zaljubi čisto vsak.

Gospodična Polona iz Društva mladih Kranjska Gora nam je v eni uri Novo Zelandijo predstavila skozi svoje popotovanje po njej. Geografska in zgodovinska dejstva s pridihom njene pripovedi so nas prepričala, da je to dežela doživetij. Zato hvala za izčrpno predavanje, z navdušenjem pa se bomo na enak način podali tudi še na kak drug konec sveta!

 

 

DSCN1779.JPG
DSCN1782.JPG
DSCN1780.JPG
DSCN1785.JPG
DSCN1787.JPG
DSCN1786.JPG
DSCN1788.JPG
maori
nz1
nz2
nz3

Uradni podatki