Novice

Nazaj

DSCN1682.JPG

Bica bend

Glasbena skupina »BICA BEND« je v toplem popoldnevu razveselila kar nekaj stanovalcev Doma Viharnik.

DSCN1570.JPG

Utrinki tretjega srečanja Alzheimer cafe

"Odzvala sem se vabilu, čeprav se v ožji družini za enkrat še nisem srečala s pojavom demence. Mogoče pa je "začetek demence" pri moji mami (pozabljanje imen, tudi nekaterih ljudi, dogodkov,...).

 

DSCN1604.JPG

Telovadba in joga smeha

Za nami je tretja delavnica v sklopu projekta Mladi razveseljujemo starejše, ki teče pod okriljem Razvojne agencije zgornje Gorenjske.

DSCN0996.JPG

Most besed

V letošnjem šolskem letu sem v sodelovanju z gospo Elviso iz doma Viharnik vzpodbudila skupino osmošolcev, da smo mesečno hodili na obisk k stanovalkam doma. Te obiske sem pripravila pod naslovom Most besed, saj so bili zasnovani kot klepet, pripovedovanje, razlaganje, izmenjava izkušenj … med mlajšo in starejšo generacijo. Vedno smo imeli temo naših razgovorov in dejavnosti.

DSCN1490.JPG

Pozdrav poletju

V Kranjsko Goro sončni žarki potujejo dlje, zaradi višinske lege so tudi pomladanska jutra bolj hladna. Zato smo s toliko več veselja pričakali prvo pravo otoplitev v dolini. Izkoristili smo jo v polni meri...

Na današnji dan...

Nekoč se je 25. maja nosila štafeta mladosti in naši stanovalci se še sedaj radi spominjajo tistih dni. Dan mladosti je bil praznik jugoslovanske mladine.

Tombola

Deževno vreme je bilo ravno pravšnje za druženje ob lovu na srečne številke.

Srečanje Most besed

V torek, 5. maja, smo se osmošolci zadnjič v tem šolskem letu srečali s stanovalkami doma Viharnik. Naše zadnje srečanje je bilo nekoliko drugačno od prejšnjih, saj smo gospe odpeljali na sprehod do naše šole, kjer smo jim pokazali učilnico za slovenščino, knjižnico in učilnico za gospodinjstvo.

Prvi maj

Danes smo se na skupini Med gorami vrnili v preteklost, natančneje v leto 1886. Takrat so delavci prvič  zahtevali svoje pravice in prav na prvi maj so se v Chicagu začeli protesti. Tri leta pozneje so se na mednarodnem kongresu delavcev v Parizu odločili, da bodo vsako leto v spomin na delavce, ki so takrat umrli, organizirali proslave, s katerimi bodo opozarjali na pravice delavcev.

Stran 55 od 79 (Vseh vnosov: 782)

Dogodki

Uradni podatki