Potepanje s turističnim avtobusom

Nazaj

V našem Domu je kar nekaj stanovalcev, ki niso iz naših krajev. Nekateri so v preteklosti v Kranjsko Goro prišli le na izlet. Zavedamo se pomembnosti poznavanja in obvladovanja ožjega in širšega življenjskega okolja. S tem namenom smo se danes odpravili na izlet.

Ker naš okoliš ponuja veliko naravnih in kulturnih znamenitosti smo se odločili, da stanovalce popeljemo skozi Zgornjesavsko dolino s turističnim avtobusom, ki je posebej prirejen za panoramsko vožnjo.

Imeli smo možnost občudovanja okolice z vseh zornih kotov. Poseben sistem GPS vodenja pa nam je omogočil, da smo med vožnjo poslušali o vseh znamenitostih naše doline. Tako smo pobliže spoznali naravo Julijskih Alp. Pot nas je popeljala iz Kranjske Gore do Rateč pa potem nazaj do Planice, Zelencev in na koncu še do dveh jezer v Jasni, kjer smo naredili krajši postanek. Po urejenih poteh smo se sprehodili okoli jezer. Gladino, na kateri smo občudovali odsev naših vršacev, so občasno razburkale race, ki so našim stanovalcem s svojo igrivostjo polepšale dan.

Na koncu pa smo se, tako kot vsak »taprav« turist, postavili pred bronastega Zlatoroga in v objektiv ujeli še eno fotografijo, ki jo bomo prilepili v knjigo naših viharniških zgodb.

DSCN2397.JPG
DSCN2410.JPG
DSCN2401.JPG
DSCN2423.JPG
DSCN2435.JPG
DSCN2366.JPG
DSCN2364.JPG
DSCN2367.JPG
DSCN2368.JPG
DSCN2369.JPG
DSCN2383.JPG
DSCN2394.JPG
DSCN2418.JPG

Uradni podatki