Srečanje gorenjskih domov

Nazaj

DSCN2556.JPG

Pisali smo že, da potekajo srečanja delovnih terapevtov in stanovalcev vseh gorenjskih domov. Našo lepo izkušnjo, ki je povezana z obiskom Doma Sv. Martina, smo že opisali v enem izmed prejšnjih člankov.

Tokrat smo bili gostitelji mi. Odločili smo se, da ostalim Gorenjcem pokažemo naravno lepoto, ki nas obdaja. Podali smo se na sprehod okrog Viharnika. Pot nas je popeljala mimo zunanjih fitnes naprav in mimo našega Garklca, ki ponosno stoji v parku. Sprememba okolja in telesna aktivnost sta nam dobro deli in nas pripravili na kreativno delavnico, ki je sledila.

Ideja o uporabi ustvarjalnosti v terapevtske namene ni nova, saj so jo poznali že v prejšnjem stoletju (S. Freud). V ustvarjalnosti je velika terapevtska moč. Ko človek ustvarja, se sprosti, prevzame ga zadovoljstvo in pozabi na tegobe. Vse to pa ugodno in blagodejno vpliva na psihično in fizično počutje. Ker si v Viharniku želimo, da bi se sleherni človek pri nas dobro počutil, smo tudi za naše goste pripravili kreativno delavnico z naslovom Izdelava buč iz blaga. Končni izdelki so bili čudoviti in unikatni. Vsak izmed povabljenih je svojo bučo odnesel s seboj. Verjamemo, da bodo krasile sobe vseh gorenjskih domov in bodo lep spomin na dan v Viharniku. Po kosilu smo razkazali vse kotičke našega doma. Naši stanovalci so z veseljem pokazali sobe, v katerih živijo. Nekateri izmed njih so med obiskovalci prepoznali svoje stare znance in sokrajane.

Cilj delovnih terapevtov je bil dosežen: odpeljati stanovalce na izlet, spoznati utrip drugega doma, vdihniti zgornjesavski zrak, ob tem še aktivno sodelovati v namenski aktivnosti in izmenjati strokovno znanje ter izkušnje.

Kako je srečanje potekalo si lahko ogledate tudi v našem kolažu slik. Vsem delovnim terapevtom in stanovalcem se zahvaljujemo za njihov obisk.

Le kam nas bo pot popeljala čez tri mesece? 

DSCN2556.JPG
DSCN2557.JPG
DSCN2561.JPG
DSCN2562.JPG
DSCN2565.JPG
DSCN2569.JPG
DSCN2570.JPG
DSCN2571.JPG
DSCN2572.JPG
DSCN2575.JPG
DSCN2576.JPG
DSCN2580.JPG
DSCN2581.JPG
DSCN2582.JPG
DSCN2583.JPG
DSCN2586.JPG
DSCN2588.JPG
DSCN2591.JPG
DSCN2592.JPG

Uradni podatki