Novice

Nazaj

DSCN3368.JPG

Odprtje fotografske razstave

Fotografsko razstavo »Skozi objektiv preteklosti« smo odprli z Ježkovo pesmijo Za dva groša fantazije:

»Za dva groša fantazije

v žepu moraš le imet,

pa že delaš coprnije,

da vse lepši je ta svet.

Še v dežju ti sonce sije,

zvezde klatiš dol z neba.

Za dva groša fantazije

tukaj sreča je doma.«

telovadba3299.JPG

Skupinska vadba na prostem

Sončen in topel novembrski dan smo izkoristili in vadbo usmerjeno v ravnotežje izvedli ob zunanjih fitnes napravah. Kot da bi slutili, da nas bo naslednji dan zasnežilo.

Slike povedo, da je bil dan res idealen.

DSCN3184.JPG

Literarni večer z Dobrim vojakom Švejkom

Knjigo, ki smo jo tokrat brali, je izbral naš stanovalec, gospod Jože. Roman Dobri vojak Švejk je sicer nedokončan, a je Haškovo najbolj znano delo. Uvrščen je na seznam stotih knjig, ki so oblikovale 20. stoletje in je preveden v šestdeset jezikov.

DSCN3222.JPG

Ta veseli petek

Tokrat se je začelo že dan poprej. Odločili smo se, da bomo na eni od skupin spekli nekaj dobrot za vse stanovalce.

DSCN3285.JPG

Klapa Zvonimir

Marsikdo se bo našel v tej zgodbi:

»Teden dni dopusta je bilo tisto, na kar sem čakal celo leto. Z družino smo se odpravili na obalo Jadranskega morja. Spominjam se dni, ko sem sedel v stari konobi ob kozarcu vina in poslušal petje galebov. Zvok valovanja morja me je dvignil v višje sfere in mi nudil pravo sprostitev. Klapska pesem, ki se je vila po celi konobi, me je vsakič pritegnila in me spodbudila k poslušanju besedila in k petju. 

Že dolgo nisem občutil vonja morja in ne slišal zvoka stare ribiške ladje, ki ja pravkar priplula v pristan. A ostali so mi lepi spomini.«

DSCN3168.JPG

Literarna ura: Most besed

Naše drugo srečanje v domu Viharnik je imelo zanimivo temo : POKLICI. Devetošolci so letos pred pomembno odločitvijo – za kateri poklic se bodo odločili, kaj bi v življenju radi delali, katero šolo bodo zato izbrali.

foto3104.JPG

Ko zgodbo piše fotografija

Večkrat se spominjamo dni, ko smo fotografije vlagali le v albume. Velikokrat smo ujete trenutke z veseljem kazali bližnjim in na ta način obujali spomine. Neštetokrat smo se iz srca nasmejali nerodnim trenutkom ali zgolj neposrečeni modni kombinaciji. Vse te fotografije pa so ogledala naših življenj in zamrznjeni spomini, ki nosijo močno sporočilno vrednost.

terapija048.JPG

27. oktober: Svetovni dan delovne terapije

V okviru svetovnega dneva delovne terapije smo našim stanovalcem skozi različne aktivnosti predstavili pomen, namen in cilj delovno - terapevtske obravnave za posameznika.

DSCN2922.JPG

Kostanjev piknik

Pravijo, da kjer je kostanj, je tudi mošt. Tudi pri nas temu nismo želeli oporekati.

DSCN2796.JPG

Turnir v pikadu

Viharniki se zavedamo pomembnosti gibanja in pozitivnih učinkov le tega. Zato enkrat na mesec organiziramo športno aktivnost, v kateri dopuščamo tekmovalnost, ki stanovalce še dodatno spodbudi k sodelovanju.

Stran 51 od 79 (Vseh vnosov: 782)

Dogodki

Uradni podatki