Novice

Nazaj

Srčkov ples

V zadnjem času se praznik Sv. Valentina tudi pri nas vse bolj uveljavlja kot praznik zaljubljencev, prijateljev in vseh, ki se imajo radi. Na ta dan običajno izkažemo svojo naklonjenost do ljudi, ki jih imamo radi, s cvetjem, voščilnico ali kakšnim drugim drobnim darilom.

Drugo srečanje Alzheimer cafe

Demenca je bolezen, ki ne prizadane samo bolnika, ampak tudi bližnje, ki zanj skrbijo. O tem, kako se soočiti s to boleznijo in njenimi posledicami, predvsem pa kako pomembna je pravilna komunikacija, je včeraj tekla beseda na drugem Alzheimer cafe v našem Domu.

Gospodinjska aktivnost: ZVIT KOT PRESTA

Velikokrat slišimo, da je nekdo zvit kot presta. Nekaj resnice pa že mora biti na tem, saj se je zvitim prestam uspelo razširiti in tudi obdržati v velikem delu sveta.

Gibamo se

V Domu Viharnik se držimo latinskega pregovora: "Mens sana in corpore sano."  V prevodu Zdrav duh v zdravem telesu.

8. februar -kulturni dan

Današnjo kulturno prireditev, ki je v spomin na leta 1849 umrlega pesnika, doktorja Franceta Prešerna smo odprli s sedmo kitico njegove zelo znane Zdravljice, ki je od leta 1989 tudi himna Republike Slovenije. Pevski zbor Viharnik pa je poskrbel, da so skupaj z drugimi stanovalci himno tudi odpeli.

Japonska2.JPG

Na Japonsko

Tokrat smo v sliki in besedi odpotovali v deželo vzhajajočega sonca, na Japonsko. S popotnikom gospod Andrejem  Morelj smo spoznavali kulturo in zgodovino te države. Na slikah smo občudovali gradove, templje in znamenite japonske vrtove.

petek7111.JPG

Mi imamo se fajn

" Mi 'mamo se fajn če vam prav je 'al ne..." In imeli smo se res fajn.

Ko zadiši po palačinkah

Četrtek je dan za kulinarične dobrote, ki nastajajo pod prsti naših stanovalcev. Tokrat se je po Domu vil vonj po sveže pečenih palačinkah.

tombola_7063.JPG

Januarska tombola

Kot je že v navadi, enkrat mesečno, se v avli zbere veliko število stanovalcev  v želji po druženju ali tudi v upanju po zmagi.

IMG_7056.JPG

Ženski pevski zbor Lipa

Leto je naokoli in zopet so nas obiskale pevke ženskega pevskega zbora Lipa iz Radovljice.

Stran 59 od 79 (Vseh vnosov: 782)

Dogodki

Uradni podatki