Novice

Nazaj

Oblokovanje gline 071

Dotik gline

Postavili smo si vprašanje…. Na kaj nas asociira beseda glina? Takoj pomislimo na zemljo, zdravilo in gnetenje. Pomislimo na stare lončene vrče. Le koliko so jih našli na prastarih najdiščih… spomin na naše prednike in na njihovo življenje.  Dotik gline je star kot človeštvo.  

002

Saditev rož

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske je v sklopu projekta Europe direct Gorenjska dne 14.5.2014 v Domu upokojencev Viharnik organizirala delovno akcijo, na kateri smo skupaj s prostovoljci pomagali stanovalcem doma pri zasaditvi balkonski rožic in zelišč. 

107

Garklc delavnica

Pri tokratni Garklc delavnici smo izdelovali hotele za koristne živali. S postavitvijo hotelov bomo žuželkam, predvsem pikapolonicam, čebelam samotarkam, divjim osam, mravljam, strigalicam, omogočili varno zavetje.

Velikonočni bazar

Velikonočni bazar

Izročilo praznovanja velike noči je močno povezano s starimi praznovanji pomladi in je precej bogato. Velika noč je tudi največji in najstarejši cerkveni praznik, ki ga sestavlja obširen sklop obredov in šeg z natančno določenim scenarijem iz Kristusovega življenja oziroma njegove smrti.

obl1

Viharnikov drugi rojstni dan

2. aprila pred dvema letoma je naš dom odprl svoja vrata. Danes praznujemo svoj drugi rojstni dan.

Fotor0330124910

Tombola

Tudi tokrat je bila avla polna do zadnjega kotička in tudi tokrat je bilo vzdušje prijetno. Za nameček pa je bilo srečnežev kar pet in veselju ni bilo konca... Kdo bi rekel, da preprosto žrebanje lahko popestri navaden dan...

Materinski dan

Materinski dan

»VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.«

(T. Pavček)

čeb1

Predavanje o čebelah

Vsi vemo, da je čebela zelo koristna žival in da je med zdrav. O življenju teh pridnih živali, predelavi medu ter delu čebelarja nas je preko predstavitve s filmom in posredovanju mnogih informacij seznanil gospod Tomaž Svete iz čebelarstva Brenča .

Stran 69 od 79 (Vseh vnosov: 782)

Dogodki

Uradni podatki