Novice

Nazaj

Literarni večer

Večerno druženje

Tokratni literarni večer smo namenili čudoviti zgodbi o galebu, ki išče popolnost, samouresničitev in svobodo. To je pravzaprav zgodba, ki jo nosimo vsi v sebi.

Rekreacija na prostem

Rekreacija na prostem

Kako smo letos prvič razmigali ude in se prijetno ter koristno družili na prostem, si lahko ogledate v galeriji slik. Vadbe, vodene pod nadzorm naše fizioterapevtke, se lahko udeležite tudi vi. Vabljeni v našo družbo!

Tačke pomagačke na obisku

Tačke pomagačke na obisku

Zopet smo imeli na obisku naše štirinožne prijatelje iz društva Tačke pomagačke. Ker vemo, da s pomočjo terapevtskega psa pri osebah pride do pozitivnih rezultatov, smo se v sodelovanju s terapevtskimi pari in z delovno terapevtko odločili, da bomo izvajali terapije v dveh skupinah. Ena večja skupina na skupini stanovalcev z demenco in ena manjša skupina s stanovalci, ki imajo nevrološke težave. 

Veseli petek

Veseli petek

Mi čisto zares ne potrebujemo veliko, da se imamo fajn ...

Svetovni dan zdravja

Svetovni dan zdravja

V četrtek, 7.4., smo obeležili Svetovni dan zdravja, ki je bil posvečen sladkorni bolezni.

Študenta Fakultete za zdravstvo Jesenice, Tina in Samuel, sta pripravila predstavitev o merjenju krvnega sladkorja in krvnega tlaka.

DSCN5182.JPG

Most besed

V lepem pomladnem vremenu je tokrat srečanje stanovalcev in učencev potekalo zunaj, na vrtu za domom. Ven pa nas ni zvabilo le sonce, ampak tudi tokratna tema našega druženja – domače živali.

DSCN5133.JPG

Mladi razveseljujemo starejše

Ponovno teče medgeneracijsko druženje v sklopu projekta Mladi razveseljujemo starejše. Pod okriljem Razvojne agencije zgornje Gorenjske se bomo udejstvovali zanimivih delavnic in zaključnega izleta.

Potopisno predavanje

Tokrat smo obiskali toplejše kraje. Z besedo in sliko smo se odpravili v špansko Andaluzijo.

DSCN5051.JPG

Vrtec na obisku

Skupino Severni sij so obiskali najmlajši otroci iz vrtca Kranjska Gora. Skupaj z vzgojiteljicama so pripravili krajši program, ki pa je nam pomenil ogromno. Vsem stanovalcem se je v trenutku narisal nasmeh na obraz.

DSCN7603.JPG

Čistilna akcija

Vse kaže na to, da nam je letos namenjena lepa in topla pomlad. Tokratno dopoldne je bilo namenjeno gibanju na svežem zraku.

Stran 46 od 79 (Vseh vnosov: 782)

Dogodki

Uradni podatki