Novice

Nazaj

Pevsko dopoldne

Pevsko dopoldne

Vsak izmed naših stanovalcev ima svojo zgodbo, ki jo je napisala preteklost. Vsebina teh zgodb je zelo različna, vsekakor pa je vsaka od njih posebna.

Rožnati oktober

Rožnati oktober

Rožnati oktober je svetovni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli skoraj 1300 žensk in okoli deset moških. Rak dojk je visoko ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj. Zato je za zmanjševanje umrljivosti pomembno predvsem zgodnje odkrivanje bolezni in takojšnje učinkovito ter vsaki bolnici prilagojeno zdravljenje. 

Jesen med nami

Jesen med nami

V sodelovanju z Ljudsko univerzo Jesenice smo izvedli kreativno delavnico Jesen med nami, ki jo je vodila gospa Mojca Ahčin Rozman.

8. september - Svetovni dan fizioterapije

Svetovni dan fizioterapije

Danes smo se zbrali na skupini Pod svobodnim soncem in ob prijetni vadbi, petju in druženju obeležili Svetovni dan fizioterapije. 

Dišeča sivka

Dišeča sivka

Tokrat smo vsi skupaj na skupini Deseti brat osmukali sivko in si naredili vsak svojo, unikatno vrečko.

Avgustovska tombola

Avgustovska tombola

Mesec je naokoli in ponovno smo popoldanski počitek zamenjali za priljubljeno tombolo. Izžrebane številke so tokrat največ sreče namenile gospe Ani in gospodu Alojziju. 

Železni Matej

Železni Matej

Velik humanitarec in ekstremni športnik Matej Markovič nas skozi svojo življenjsko zgodbo uči, da so meje dosegljivega le v naših glavah in da s tem, ko odpremo srce tudi za druge, zares šele polno zaživimo. 

Življenje skozi oči smučarja

Življenje skozi oči smučarja

Velikokrat se zgodi, da so pričakovanja navijačev večja od športnikovih. Želimo si, da bi bila Slovenija vedno pri vrhu. Tisti občutek, ko slovenske zastave plapolajo v zraku, ko je slišati slovenski napev in je čutiti stiskanje pesti v želji, da bi pripomogli k boljši uvrstitvi, je pravzaprav nepopisen. Ni pa vedno tako. Zgodi se, da se naši športniki ne uvrstijo med najboljše. Temu posledično sledi razočaranje in tisoč dobronamernih nasvetov, kaj vse bi se lahko naredilo drugače.

Stran 34 od 79 (Vseh vnosov: 782)

Dogodki

Uradni podatki