Zima pri nas doma

Nazaj

DSCN4097.JPG

Mati narava je poskrbela, da je zima zaživela v popolni podobi. Snežna odeja je prekrila našo okolico in narisala nasmehe na obraze naših stanovalcev.

Padanje prvih snežink nas takoj spomni na zimske radosti v času otroštva. Vseeno nam je bilo, če smo bili mokri in premraženi. Zasnežena pobočja so bila idealna za spust s sanmi. Hitrejši ko smo bili, večji je bil užitek. Potem, ko se človek zaposli, sneg včasih dela preglavice. Velikokrat se zjutraj soočamo s kidanjem, zastoji in zamudo v službo. Kar nekako potone v pozabo vsa ta radost.

Med pogovori s stanovalci smo prišli do zaključka, da zima ni le mokrota, mraz, zastoji, zamude, plundra in kidanje. So tudi krasne snežinke, ki padajo z neba, posebno veselje, sankanje, smučanje, kepanje, druženje na svežem zraku in neizmerna radost. Večina stanovalcev je imela željo občutiti sneg. Zato smo se odločili, da sneg pripeljemo kar v notranjost hiše. Naša dvignjena greda je bila kot nalašč primerna za to. Stanovalci so se ga zelo razveselili in skupaj, ob pogovoru o snegu, ustvarili sneženega moža, ki je kasneje pozdravil tudi stanovalce po sobah.

Nasmehe naših stanovalcev si lahko ogledate v ujetih snežnih trenutkih.

DSCN4097.JPG
DSCN4099.JPG
DSCN4102.JPG
DSCN4113.JPG
DSCN4109.JPG
DSCN4117.JPG
DSCN4118.JPG
DSCN4120.JPG
DSCN4124.JPG

Uradni podatki