Železni Matej

Nazaj

Železni Matej

Velik humanitarec in ekstremni športnik Matej Markovič nas skozi svojo življenjsko zgodbo uči, da so meje dosegljivega le v naših glavah in da s tem, ko odpremo srce tudi za druge, zares šele polno zaživimo. 

Ultratriatlonec Matej je v disciplini Ironman pred leti v svetovnem merilu nanizal številne zmage. Zadnja leta pa je svojo športno pot združil s človekoljubnostjo, saj organizira številne odmevne humanitarne akcije za pomoč ljudem, ki so se znašli v stiski. S svojo srčnostjo, železno voljo in optimizmom je prepričal že veliko ljudi, ki so se mu pridružili na njegovi humanitarni poti. Najbolj odmeven je njegov večdnevni projekt Srce Sloveniji, s katerim so se zbirala sredstva za nakup šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin.

Desetkratni ironman ali krajše Deca je dogodek, ki vsebuje 38km plavanja (760 dolžin 50 metrskega bazena), 1800km kolesarjenja (200 9 kilometrskih krogov) in 422km teka (338 krogov po 1,25km). Gre za eno najtežjih športnih preizkušenj na svetu...tako fizično kot mentalno. In te preizkušnje se je s posebnim (in osebnim) poslanstvom v Švici udeležil tudi Matej. Zakaj? Zato, da bodo kilometri oplemeniteni na tisti najlepši način - da bomo pomagali tistim, ki se dnevno borijo za preživetje. 

Poteku dogodkov na tekmovanju lahko sledite na sledeči povezavi tu. Mateju želimo vso srečo, to, da ne bo obupal (Never give up!), pa tako ali tako že vemo...  
 

Železni Matej
Železni Matej
Železni Matej
Železni Matej

Uradni podatki