Zasajanje avtohtonih sadnih dreves

Nazaj

IMG_5786.JPG

Varstvo narave in biotske raznovrstnosti v Alpah je naloga, ki jo želi izpolniti 25 občin in regij iz sedmih alpskih držav v okviru »Omrežja občin - Povezanost v Alpah«, program dynAlp nature. 

Občina Kranjska Gora je ustanovna članica Omrežja občin Povezanost v Alpah. V okviru omrežja je sodelovala že v več programih in tokrat skupaj z Občino Kamnik sodeluje v programu URBAN GREEN, ki ga sofinancira lihtenštajnski sklad PANCIVIS. Projekt predvideva zasaditev in s tem ohranitev ekološko dragocenih zelenih površin na mestnih območjih, s poudarkom na ohranjanju avtohtonih sadnih vrst in travniških nasadov kot pomemben element naravne krajine.
V projekt sta vključeni tudi obe lokalni osnovni šoli (Mojstrana in Kranjska Gora) ter dom Viharnik. S sodelovanjem občanov, ki so za uspeh takšnega projekta ključnega pomena, nam je na obrobju doma uspelo zasaditii dvanajst nizkoraslih jablan ter šestnajst grmovnic, ki bodo nekoč nudile prijetno zavetje v senci s čudovotim pogledom na park doma in njegovo okolico.
 
Vsem udeleženim se iskreno zahvaljujemo za dobro voljo in sodelovanje!
 
 
IMG_5786.JPG
IMG_5792.JPG
IMG_5794.JPG
IMG_5800.JPG
IMG_5812.JPG
IMG_5823.JPG
IMG_5789.JPG
IMG_5791.JPG

Uradni podatki