Vrtec na obisku

Nazaj

DSCN3959.JPG

Na skupini Povest o dobrih ljudeh smo pisali novoletne želje. Želje stanovalcev so bile zdravje, ljubezen, sreča in veliko veselja. Ena izmed želja pa je bila drugačna.

Gospa Breda, upokojena profesorica slovenskega jezika, si je namreč zaželela, da bi še enkrat sedela v razredu pred svojimi učenci. Ker vemo kako močna je želja in kaj pomeni nekomu izpolniti željo, smo se odločili, da presenetimo gospo Bredo.

Žal je učilnica, v kateri je gospa Breda učila, predaleč, da bi jo obiskali. Ampak vsaj za trenutek je gospa imela vlogo, ki jo je celo življenje igrala, bila je učiteljica.

Na obisk smo povabili naše najmlajše prijatelje iz vrtca Kranjska Gora in naš dnevni prostor spremenili v malo učilnico. Gospa Breda je otrokom pripovedovala, kako je bilo včasih v šoli in jim prebrala pravljico, ki jo vsi dobro poznamo - Sneguljčico. Celotno dogajanje je spremljala tudi gospa Zofija. Presenetila nas je z izkazano željo, da bi tudi ona otrokom povedala eno zgodbo. Priznati moramo, da nismo pričakovali tako nazornega in doživetega pripovedovanja. Otroci pa so obe pravljici zelo pozorno poslušali in, kot sta pripomnili vzgojiteljici, bili mirni, kot že dolgo ne.

December je čas obdarovanj in zato ni naključje, da smo malim prijateljem in vzgojiteljicama podarili ročno izdelane izdelke, ki so nastali pod prsti naših stanovalk. Otroci so s pesmijo:

"Želimo vam srečen božič, v novem letu pa mir.

Zdaj pojemo vsi, za dobre ljudi,

da srečo bi skupaj ob božiču našli.

Morda si nocoj, praznih rok čisto sam,

mi mislimo nate, pridruži se nam.«

našim stanovalcem zaželeli vse najlepše ob prihajajočih praznikih in poskrbeli, da se je utrnila tudi kakšna solza v očeh stanovalcev.

Uradni podatki