Tombola

Nazaj

Za nami je prvi večer nostalgije. Igrali smo priljubljeno družabno igro tombola, ki je idealna igra za popestritev dolgih jesenskih in zimskih večerov. Toda ne samo jeseni in pozimi, pač pa skozi vse leto, običajno enkrat mesečno, se bomo v Domu družili in zabavali ob žrebanju številk.

Igra je pri naših stanovalcih vzbudila veliko zanimanja, zato je bila udeležba temu primerna. Miza je bila poleg listkov s številkami obložena s sokom, vinom, piškoti in grozdjem, da so stanovalci lažje obkroževali in iskali srečne številke.

Elvisa je poskrbela za žreb številk in jih obenem zapisovala na tablo. V prvi igri žrebanja smo imeli dve zmagovalki, ki sta istočasno v en glas zavpili: «Tombola«! To sta bili simpatični ga. Bleiweis Štefka in ga. Bohinec Bronislava. V drugi igri je bila zmagovalka ga. dr. Vardjan Jarec Milica. V tretji igri, ko je moral biti tombolski listek izpolnjen z vsemi izžrebanimi številkami, se je sreča nasmehnila g. Kranjc Francu. Vsi zmagovalci so prejeli simbolične nagrade.

Ostali stanovalci, ki tokrat niso imeli sreče, bodo imeli priložnost osvojitve nagrad naslednji mesec.

Šlo je izključno za zabavo, druženje in sprostitev, kajti tombola je veliko preprostejša od ostalih družabnih iger in na enkrat lahko sodeluje veliko udeleženk in udeležencev.

Uradni podatki