Tik pred Božičem...

Nazaj

voscilnica_mail

Približuje se Božič. Praznik, ki v krščanstvu pomeni Jezusovo rojstvo, rojstvo Božjega sina, ki je s svojim naukom in poznejšim žrtvovanjem odrešil človeka. Predvsem pa praznik, ko se cela družina posede okoli mize, neha hiteti in se posveti svojim najbližjim.

Tudi na naših gospodinjskih skupinah smo se že veliko pogovarjali o prihajajočem prazniku. Gospa Ana nam je v pogovoru zaupala, da so bila včasih praznovanja skromnejša. Prazničnega okrasja niso postavljali že mesec prej, pač pa se je vse, od blagoslova hiše do postavljanja božičnega dreveščka in jaslic, dogajalo na predvečer praznika.
 
V našem Domu se že zelo čuti praznično vzdušje. Mešani pevski zbor Kranjska Gora je naše stanovalce prijetno presenetil z božičnim koncertom. Župnik Janez Šimenc pa je opravil praznično mašo v domski kapeli. Iz kuhinje bo kmalu zadišalo po dobrotah, ki bodo šle posebej v slast na božični večer.
 
Vsem želimo, da vam božična noč pokloni mir, upanje, ljubezen, zdravje in veselje. Predvsem pa naj bo topla in ljubezni polna!
 
Kolektiv Doma Viharnik
 
voscilnica_mail

Uradni podatki