Terapija s smehom - Joga smeha

Nazaj

DSCN4920.JPG

V našem domu smo začeli izvajati aktivnost Joga smeha. Predno zares začnemo, smo želeli stanovalcem skozi predavanje predstaviti pomen terapevtskega smeha.

Joga smeha je edinstvena vadba, ki med sabo kombinira brezpogojni smeh z dihalnimi vajami. Vsak se lahko smeje brez razloga, brez šal in komedije. Smeh se začne kot vaja v skupini, pri kateri posameznik vzpostavi očesni stik z ostalimi udeleženci. Zaradi očesnega stika in skupinske dinamike se v večini primerov udeleženci začnejo smejati. Joga smeha je edinstvena tehnika, ki omogoča smeh iz srca, in to brez vključevanja kognitivnega mišljenja.

Do sedaj so raziskave dokazale, da smeh in vadba smeha lahko zelo učinkovito delujejo kot dopolnilna terapija za ohranjanje zdravja in boljšega počutja.

Na vprašanje kaj je smeh, so naši stanovalci odgovorili: "Smeh je pol zdravja. Smeh je nalezljiv. Smeh je dobra volja. Ko se smejim, se dobro počutim. Premalo se smejimo…"

Prav to, dobro voljo in dobro počutje ter predvsem nasmeške na obrazih, si želimo ohranjati pri nas. Naše vodilo je smeh. Saj je smeh resna stvar.

DSCN4920.JPG
DSCN4926.JPG
DSCN4931.JPG
DSCN4933.JPG

Uradni podatki