Svetovni dan zdravja z Matejem Markovičem

Nazaj

Vsako leto se z željo po večjem osveščanju javnosti na svetovni dan zdravja izpostavi določeno temo. Letošnje leto je namenjeno prehrani. Zdravje je v veliki meri odvisno od zdravega načina življenja. Sem vključujemo zdravo prehrano in skrb za telesno dejavnost, ki je v našem domu ne primanjkuje.

Danes smo imeli priložnost spoznati gospoda Mateja Markoviča. To je človek, ki skrbi za svoje zdravje in zdravje drugih, človek z velikim srcem in velikih dejanj.

Poleg zaposlitve v Slovenski vojski, svoj prosti čas aktivno zapolnjuje tudi na drugih področjih. Je triatlonec, osebni trener, maser in še nekaj, kar ga dodatno polni z energijo. Je predsednik športno humanitarnega društva Vztrajaj - Never give up.

V obliki intervjuja smo stanovalcem predstavili njegove dosednje podvige. Matej je dokaz, da lahko z voljo in sočutjem, ki ga ima za najvišjo vrednoto, gremo preko meja, do cilja. Z organizacijo ekstemnih športnih podvigov pomaga pri zbiranju denarja za pomoči potrebnim.

V humanitarni akciji Srce Sloveniji bo "tekel" tudi Dom Viharnik. Z željo, da prispevamo vsaj delček za šolske potrebščine in hrano otrokom iz socialno ogroženih skupin, smo darovali 226,31€. Znesek predstavlja seštevek kilometrov preizkušnje Ironman, katere se je Matej že večkrat udeležil.

Želimo si, da bi nas Matej še kdaj obiskal in nam zopet dokazal, da je v življenju potrebno vztrajati in da ni vedno cilj tisti, ki je najbolj pomemben ampak pot, ki pripelje do njega.

Uradni podatki