Sreda kar tako...

Nazaj

Bila je sreda in v našem domu je bilo pestro…

Znanstveniki, ki se ukvarjajo s psihologijo vonja pravijo, da preteklosti nič ne oživi močneje kot vonj, ki ga z njo povezujemo. Ker se v Domu veliko pogovarjamo o naši preteklosti, ni naključje, da si velikokrat zaželimo vonjati vonj po sveže pečenem pecivu. Dopoldne zavihamo rokave in si razdelimo naloge. Nekdo gnete testo, spet drugi oblikuje piškote. Na koncu poskrbimo, da so piškoti ravno prav pečeni. Manjka samo še kozarec mleka in že imamo okusno malico. Tokrat je potekala peka peciva kar na dveh skupinah - izvrstno so se izkazali "Samorastniki" in pritlično "Cvetje v jeseni".

Pripravljamo se tudi že na hladnejše dni, ko nam bo prijal topel domač zeliščni čaj. Poskrbeli smo, da so listi mete, melise in žajblja obrani, zdaj pa jih skrbno sušimo.

Vsi se dobro zavedamo, kako pomembno je gibanje za človeka in da le -to, če je pravilno vodeno in usmerjeno, pomembno pripomore h kakovostnemu staranju. Naša fizioterapevtka vsakodnevno vodi terapevtsko vadbo. Razgibamo telo, pljuča, s petjem pa tudi naše glasilke. Tudi ples ima veliko terapevtsko moč, zato smo se vremensko turobni sredi navkljub prepustili ritmom glasbe.

Med našimi stanovalci je veliko takih, ki radi šivajo. Ravno iz tega razloga smo jim priskrbeli šivalni stroj. Pod njihovimi prsti nastajajo čudoviti izdelki, ki jih bomo skupaj občudovali naslednjič... Spremljajte nas, zadeva je več kot občudovanja vredna !

Uradni podatki