Srčkov ples

Nazaj

vihar3

Na najbolj zaljubljen dan v letu, Valentinovo, razmišljamo o ljubezni, ki je edinstvena, ne pozna časa, niti prostora. Je nevidna, a hkrati mavrična. 

Marc Chagall je zapisal: “V našem življenju – podobno, kot na slikarjevi paleti – obstaja barva, ki daje smisel življenju in umetnosti. To je barva ljubezni.” Praznik svetega Valentina je v zgodovini zapisan kot rimskokatoliški praznik, ki so se mu verniki poklonili z dnevom posta. V visokem srednjem veku pa se je uveljavila misel o romantični ljubezni in praznovanju, kot ga poznamo danes.

Da Valentinovo vedno nosi s seboj pozitivno sporočilo pa ob tem pravi etnologinja Ana Beno z oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo ljubljanske filozofske fakultete. ''To je prebujanje narave, ljubezen, prijateljstvo, drobne pozornosti,'' pravi Benova in dodaja, da takšno sporočilo zlasti v današnjem času še posebej potrebujemo.

In to pozitivno sporočilo se mi trudimo širiti vsakodnevno. Na dan sv. Valentina smo v domu pripravili srčkov ples. Avla je bila praznično okrašena za kar so zaslužni spretni prsti naših stanovalcev. Za odlično atmosfero je poskrbela energična Senta Štern Mavsar. Z izjemnim venčkom znanih pesmi in s svojo energijo ji je  uspelo zapolniti plesišče prav do zadnjega kotička. Plesali in zabavali smo se prav vsi.

Naši kuharji prav dobro vedo, da  gre ljubezen skozi želodec zato so nam pripravili prav posebno pogostitev. Kakšne oblike je bila ne rabimo prav posebno poudarjati. Za vas pa smo ujeli nekaj "srčkastih" utrinkov, ki si jih lahko ogledate v galeriji slik.

vihar3
vihar1
vihar4
vihar5
vihar6
valentin

Uradni podatki