Smeh kot zdravilo

Nazaj

Ste se danes že kaj nasmejali? Mi smo se. Za obilico smeha je poskrbela predavateljica gospa Vasiljka Kokalj, diplomirana medicinska sestra. V trenutku  nas je prevzela s svojim pozitivno usmerjenim predavanjem o smehu, ki deluje kot zdravilo. V manj kot eni uri predavanja je poskrbela, da se je po našem Domu razlegal smeh. V nekem trenutku je bil dovolj  le bežni pogled soseda in spet smo začeli z verižnim smejanjem. Dokazali smo, da je smeh res nalezljiv in univerzalen jezik, ki ne pozna meja.

V ljudskem izročilu že dolgo velja, da je smeh pol zdravja. Pa je res, se sprašujemo?

Ugodni učinki smeha so tudi znanstveno podkrepljeni. Naj naštejemo nekaj trditev, ki nas bodo prepričale o pozitivnem učinku smeha na telo. Smeh pripomore, da se bolje počutimo. Z njim si krepimo telesne mišice, uravnavamo krvi tlak, krepimo imunski sistem, blažimo bolezni dihal, odpravljamo stres, izboljšamo spanec… Z nasmehom na obrazu smo videti samozavestnejši in zato uspešnejši.  Smeh ne vpliva le na naše telo, temveč tudi na našo dušo. Nasmeh odpre vsa vrata, vrata do duše in srca.

Louise L. Hay , predavateljica in učiteljica metafizike ter avtorica 20 knjižnih uspešnic, je napisala: "Nasmehnite se vsakomur, ki ga boste danes srečali. Koristilo bo prav vsem." 

Ta misel vodi tudi vse zaposlene v našem Domu. Zavedamo se, da nasmeh deluje kot čudežno zdravilo in  hkrati blagodejno vpliva na naše stanovalce.

Objem, topla beseda in nasmeh so popolnoma naravni, brez stranskih učinkov in umetnih dodatkov. Dokazano je, da stoodstotno koristijo zdravju.

Torej, ko se smejimo, se smeji vse okoli nas!

Uradni podatki