Prav posebno doživetje

Nazaj

DSCN1410.JPG

Vsakič, ko nam uspe narediti nekaj dobrega in lepega, doživimo posebno zadovoljstvo. Včeraj smo bili priča posebnemu doživetju z osebno noto.

Poklicala nas je hči gospoda Janeza in povedala, da želijo očeta presenetiti za njegov 80. rojstni dan. Zdela se nam je čudovita zamisel. Saj ni lepšega od tega, da nekomu omogočiš, da nariše nasmeh svojemu najbližjemu.

Zbrali smo se v avli in gospoda Janeza posadili v prvo vrsto. Nihče ni posumil, da se bo zgodilo nekaj nepričakovanega. Organizirali smo dogodek v spomin znanemu slovenskemu pisatelju Josipu Vandotu. Ravno dan poprej je minilo 130 let od njegovega rojstva. Malo smo se pozabavali z odgovori na vprašanja o njegovih delih. Ko smo ugibali, kako je ime njegovemu najbolj znanemu junaku, ki je dober in pogumen fant, je v avlo privriskal pravi Kekec. Stanovalci niso mogli skriti začudenja in navdušenja nad njim. Skupaj smo se smejali njegovim dogodivščinam in kasneje tudi zapeli znano Kekčevo pesem. Ta pravi:  "Jaz pa pojdem in zasejem dobro voljo pri ljudeh. V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh..." Ja, pa smo dobili dobro voljo in prešeren smeh.

Gospod Janez je še vedno sedel v prvi vrsti in se zabaval. V trenutku, ko so stanovalci mislili, da se prireditev zaključuje, smo povedali, da smo šele dobro začeli.

Z naslednji besedami smo bili že bližje vrhuncu. : »... Kekec je včasih rad tudi kaj ušpičil … Včasih pa zelo radi  kaj ušpičijo tudi naši najbližji. Tudi presenetijo nas kdaj. In tak dan je danes. Nekoga izmed vas bomo danes presenetili...« V tistem trenutku so se stanovalci spogledali saj nihče ni vedel, kdo bo tisti. Pustili smo jih malce v negotovosti in nadaljevali: »Svojci so nam povedali, da je ta "nekdo" poseben človek in nosi posebno mesto v njihovih srcih. Njihova želja je, da nastopijo danes, ko ta "nekdo" praznuje svoj osebni praznik.» Takrat je gospod Janez vstal in tekle so solze sreče. Ganjeni smo bili prav vsi prisotni.

Skupaj nam je uspelo ustvariti prav poseben dogodek, ki bo, tako gospodu Janezu kot tudi nam, še dolgo ostal v spominu. Malo presenečenje se je razvilo v  zabavno popoldne, nabito s čustvi, plesom in glasbo.

Lewis Carrol je zapisal : "Ena od velikih skrivnosti življenja je, da je zares kaj vredno le tisto, kar naredimo za druge." Mi se pa držimo besed, ki jih je zapisal Fjodor Mihajlovič Dostojevski : "Skrivnost življenja ni samo v tem, da živimo, temveč tudi v tem, da vemo, zakaj živimo." 

DSCN1410.JPG
DSCN1427.JPG
DSCN1429.JPG
DSCN1445.JPG
DSCN1468.JPG
DSCN1469.JPG
DSCN1471.JPG
DSCN1472.JPG
DSCN1476.JPG
DSCN1482.JPG
DSCN1422.JPG
DSCN1420.JPG

Uradni podatki