Potopisno predavanje

Nazaj

DSCN1523.JPG

Vsako potovanje je čudovito doživetje. Vsekakor pa je neprecenljivo, če imamo priložnost odkrivati nove dežele v družbi domačinov. Le na ta način lahko pridemo do tistih najbolj skritih kotičkov, ki jih ne moremo najti v nobenem turističnem vodiču.

Tokrat smo imeli priložnost podoživeti potovanje v košček sveta, kjer se stikata sliki vzhoda in zahoda. Tam, kjer so veličastni spomeniki antike z berbersko, tuareško, afriško in arabsko sedanjostjo. Ja, to je država v severni Afriki, ki na severu meji na Sredozemsko morje, na vzhodu na Egipt, na jugovzhodu na Sudan, na jugu na Čad in Niger, na zahodu pa na Alžirijo in Tunizijo – TO JE LIBIJA (kratek film s potovanja si lahko ogledate tukaj).

Svoje ujete popotniške utrinke je na zelo zanimiv način predstavila gospa Helena Čampa. Skozi zgodbe, čudovite fotografije, tradicionalno glasbo in obenem skozi praktične nasvete nas je prepričala, da je to deželo vredno obiskati. Spoznali smo preprosto življenje nomadov, občudovali smo morje sipin, skalnate formacije in bogato, stoletja staro kulturo Tuaregov.

Po zaključku predavanja je gospa Helena z veseljem odgovarjala na naša vprašanja.

Veselimo se vsakega takega predavanja, ki nam približa nekaj novega in neznanega. Naslednjič bomo v sliki in besedi odpotovali v deželo, ki je zelo znana po plesu s slikovitimi levjimi maskami, ki spominjajo na zmaje – SINGAPUR.

DSCN1523.JPG
DSCN1537.JPG
DSCN1524.JPG
DSCN1535.JPG

Uradni podatki