Poročilo prvega srečanja Most besed

Nazaj

7. oktobra 2015 smo se prvič v novem šolskem letu dobili na srečanju Most besed, kjer sodelujejo stanovalci doma Viharnik in učenci devetega razreda OŠ Josipa Vandota Kranjska Gora. Že ustaljeni ekipi so se pridružili še nekateri novi stanovalci. 

Najprej je vsak učenec prebral, zakaj se je letos spet odločil za prihajanje v dom Viharnik in kaj mu je bilo lani všeč.

Nato smo se posvetili oktobrski temi: Kako smo preživeli poletje

Vsak učenec je povedal, kje je bil poleti, kaj je počel, kako se je imel. Gospem in gospodu smo pokazali tudi fotografije učencev, ki so jih posneli med poletnimi pustolovščinami.

V pripovedovanje učencev so se zanimivo vključevali stanovalci z obujanjem spominov na preživljanje svojih nekdanjih poletnih dni. Tako je gospa Štefka povedala zanimivo dogodivščino, ko so jadrali s prijatelji na lastni barki med Kornati, tudi gospe Ivi so se zdeli ti hrvaški otoki zelo lepi, ko jih je nekoč obiskala na turističnem izletu. Poklepetali smo tudi o Bledu, saj je ena gospa rojena Blejka. Gospod je dodal zanimivo pripoved o svojem bivanju v Avstraliji. Nekatere gospe so povedale, da se v svojem življenju niso imele priložnost naučiti plavati, najstarejša gospa Manca pa je dodala, da ni bila nikoli na morju.

Enotni smo si bili, da si bomo letošnje poletje zapomnili po vročih dneh.

Nazadnje smo se poslovili od gospe Mance, ki odhaja v drug dom, in ji obljubili, da jo spomladi tam obiščemo.

Ob klepetu smo bili prijazno postreženi s čajem in piškoti. Urica je hitro minila. Dogovorili smo se, da bomo naslednjič klepetali o poklicih, saj se bodo morali naši devetošolci letos odločati, kaj bi v življenju radi počeli. Zagotovo jim imajo starejši marsikaj koristnega za povedati.

 

                                                                                                Zapisala Katarina Kejžar

Uradni podatki