Novičke meseca marca

Nazaj

Kljub sivim dnevom čas hitro beži. Tako smo že pošteno zakorakali v april, nismo pa pozabili, da smo vam dolžni  še nekaj viharniških utrinkov iz meseca marca.

Mesec marec je zelo barvit mesec in temu primerna je bila barvitost dogodkov v našem domu. To je mesec pomladi, mesec posvečen materam in ženam. Na koncu meseca marca je bil za mnoge praznik vseh praznikov - VELIKA NOČ.

Pa pojdimo lepo po vrsti. Najprej smo obeležili 8. marec. Za mednarodni dan žena smo vsaki od naših stanovalk podarili rdeč nagelj. Nikakor pa nismo pozabili na naše stanovalce, ki so prav tako dobili manjšo pozornost ob njihovem prazniku, Dnevu  mučenikov. Da je bil praznik žena slavnostno obarvan, so poskrbeli učenci OŠ Kranjska Gora.

Okoliško pokrajino še vedno prekriva bela odeja. Narava se še ni začela prebujati. Da se nam je uspelo vsaj malo pogreti, je poskrbela naša socialna delavka, gospa Polona Moškon. V sliki in besedi nas je popeljala na daljno Šrilanko. V slikovitem potopisu nam je prikazala vso čarobnost tega otoka.

Kot pika na i temu nič kaj pomladnemu vremenu so otroci iz dramskega krožka OŠ Kranjska Gora ob materinskem dnevu uprizorili gledališko predstavo »Sonce gre na potep«.

Na obisku so bili  tudi otroci iz Glasbene šole Jesenice ter citrarka, gospa  Danica Butinar.

V Domu se zelo želimo približati domačnosti, ki bi stanovalce spominjala na njihov dom. V času pred Veliko nočjo smo tako izdelovali butarice, barvali pirhe in pekli potico. Mmmmm... Nič ni bolj mamljivo kot je vonj sveže pečene potice.

Čarobnosti veselja naših stanovalcev se ne da ujeti v besedi. Vsekakor pa nam jo je uspelo ujeti na fotografijah.

test

Uradni podatki