Noč čarovnic

Nazaj

DSCF2130.JPG

Petek je bil čisto običajen dan. Dokler se ni prevesil v noč. Luna se je pričela barvati oranžno, mački in psi so tulili gor, v nebo. Nikdar ne bi verjeli zgodbi, če ji ne bi bili priča na lastne oči...

Kar na enkrat so v avli doma ugasnile luči. Slišati je bilo cviljenje zavor, škripanje koles in nato prav od daleč tudi zvok sirene. V skupni prostor, kjer so mali in tisti malo večji otroci, predvsem pa otroci po srcu lovili sapo od presenečenja, je prikolovratila čarovnica.

Komaj nam je uspelo ugotoviti čemu tako čudno govori. V gorenjski konec jo je namreč zanesla močna burja in primorka se je med vršaci popolnoma izgubila. Še sreča, da je bilo zbrano občinstvo pripravljeno pomagati. Na pomoč smo poklicali v Kranjski Gori živečo čarovnico Vilmo. Ta je v moderni izvedbi metle in vsa skuštrana prifurjala in robantila, da je bila avla v trenutku polna smeha. Vrjemite, da se je ob poskusih izdelave čarobnega prahu dogajalo marsikaj. Stari beštiji sta namreč izgubili čarobno moč in sta se na vse pretege trudili, da pričarata čarobni prah. Le tako bi namreč lahko pričarali nazaj še tretjo čarovnico. Ta se je - mimogrede - ob preveliki hitrosti in šofiranju metle brez očal zaletela v prvi steber v Viharniku. Od nje je ostalo je ogrinjalo, klobuk in par rokavic, ki je nakazoval, da je bil trk očitno usoden. 

Prva pomoč v zasedbi dveh čarovnic, Vilme in Zelde, in na našo srečo v publiki sedeče profesorice kemije Natalije, je po dolgem trudu in nekaj neuspelih poskusih vendarle obrodlila sadove.

Vešči sta s čarobnimi paličicami in veliko znanja, ki ga je premogla naša publika, vendarle pričarali nazaj prijateljico Gargameldo. Veselje je bilo nepopisno. Sledilo je sladkanje s komarjevimi zobmi in netopirjevimi očesi. Ker nam jed nikakor ni šla v slast, smo seveda postregli tudi s čarobnim napitkom.

Burja se je v Zgornjesavski dolini izgubila med mogočnimi drevesi in vrhovi hribov. Verjamemo, da so tri čarovnice tisto noč srečno našle pot domov. Ko smo tisti večer svoje noske pritiskali ob stekla oken, je namreč marsikdo opazil šviganje metel v oranžnem soju lune.

Ne verjamete naši zgodbi? Eno leto jih zagotovo ne bo več nazaj. A če ste po vsem tem še vedno v dvomih, naj vam spodnja galerija slik odkrije vsaj nekaj tančic skrivnosti, ki smo jim bili priča tistega večera....

 

DSCF2130.JPG
DSCF2136.JPG
DSCF2137.JPG
DSCF2148.JPG
DSCF2153.JPG
DSCN5986.JPG
DSCN5987.JPG
DSCN6012.JPG
DSCN6015.JPG
DSCN6006.JPG
DSCN6018.JPG
DSCN6030.JPG
DSCN6029.JPG
DSCN6031.JPG
DSCN6038.JPG

Uradni podatki