Mladi razveseljujemo starejše

Nazaj

muzej1

V sodelovanju z Razvojno agencijo zgornje Gorenjske smo zaključili s projektom »Mladi razveseljujemo starejše« 

Cilj projekta je bil vzpostaviti medgeneracijsko sodelovanje med učenci in starejšimi, vključevanje mladih v družabne aktivnosti v domu upokojencev, vključevanje starejših v delavnice v osnovnih šolah in omogočiti učencem nastope tudi izven šole. 
V okviru projekta smo imeli pet delavnic, ki smo jih podrobno predstavili že v prejšnjih člankih. Projekt smo zaključili z ogledom Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani.
 
Za nami je čudovita izkušnja. V družbi naših najmlajših prijateljev iz vrtca Kranjska Gora smo si ogledali razstavo v kateri si podajata roke preteklost in sedanjost. Bogata zbirka predmetov s pestro zgodovinsko pripovedjo, raznolikost fotografskega in arhivskega gradiva ter obsežna strokovna knjižnica so nam dali vpogled v množičnost in pomembnost planinske dejavnosti v slovenskem prostoru.
Vse to je v nas je obudilo lepe spomine na pohodniške podvige in izmenjava izkušenj je zopet napisala svojo zgodbo. V njej je bil vsak izmed nas glavni junak. Spraševali smo se kaj nas je gnalo visoko pod oblake. Ko se vzpenjamo ne čutimo bolečin zaradi ožuljenih nog, napore ob vzponih premagujemo z vriskom in pesmijo. Vsak premagan vrh je nova zmaga. Ko dosežemo cilj se nam odpre nov svet, ki nam daje osebno zadovoljstvo in nas napolni z mirom… 
Naši stanovalci ne bodo več osvajali vrhov. Ostali pa so lepi spomini in bogate izkušnje, ki jih piše življenje.
Pika na i je razstava izdelkov naših stanovalcev, ki so nastali pod njihovimi rokami tekom celega projekta. Te unikate si lahko ogledate na stojnici v avli našega doma.
 
muzej1
muzej2
muzej3

Uradni podatki