Mini vrtiček tudi na gospodinjski skupnosti

Nazaj

saditev2

Prepričanje, da ima stik z vrtom ugoden vpliv na ljudi, je staro stoletja. Ko človek dela z rastlinami, jih vzgaja, razmnožuje, varuje in neguje, vse to omogoča njegovo rast in razvoj.

Ko opazujemo zdravega človeka pri vrtnarjenju niti ne opazimo kaj vse je potrebno, da se loti te aktivnosti. Pri starostnikih pa je to malo drugače. Pojavijo se težave pri sklanjanju, roke so že utrujene in okorne… Vendar želja po vrtičku ostaja zelo živa.
 
Na eni izmed gospodinjskih skupin smo se odločili postaviti prilagojen vrtiček. Prav vsi bomo imeli dostop do njega. Pri vzgajanju in opazovanju rastlin bomo mirno sedeli in se sproščali.
Prejšnji dan smo se odločili, da izpeljemo akcijo zasaditve. Vsak od nas je posadil del sebe v tisto rahlo zemljo. Razdeli smo si naloge in sadike so bile kmalu na svojem mestu. Gospod Stanko je na koncu poskrbel, da je bilo vse tudi zalito…
 
Ne pričakujemo, da bomo pridelali solate na kilograme, niti ni to naš cilj. Naš namen je, da opazujemo kako bo iz majhnega zraslo veliko, da se gibamo, družimo in da naredimo nekaj koristnega.
 
Človek izhaja iz narave in od tu izvira naša večna potreba, da se k njej neprestano vračamo ter iz nje črpamo življenjsko moč.
Gospa Ela je na koncu dodala : "Sedaj se pa res počutim, kot bi bila doma.«
 
saditev2
saditev1
saditev3

Uradni podatki