Mini viharniška olimpijada

Nazaj

oi1
Olimpijske igre in rek zdrav duh v zdravem telesu povezujemo z antično Grčijo.
Tudi mi smo se danes za eno uro približali starim Grkom. Na gospodinjski skupini smo namreč organizirali Mini viharniško olimpijado. 
Takoj po zajtrku smo se lotili izdelave olimpijske "zastave".  Na zastavi je pet med seboj povezanih barvnih krogov, ki simbolizirajo pet med seboj povezanih celin. Povezanost pomeni sožitje, medsebojno spoštovanje in prijateljstvo narodov. Barve so točno določene: modra – Evropa, črna – Afrika, rdeča – Amerika, rumena - Azija in zelena Avstralija z Oceanijo. Sami smo izdelali tudi medalje, ki jih je po končanih igrah dobil vsak stanovalec.
 
Dogodek je svečano odprl gospod Srečko, ki je vsakemu izmed stanovalcev zaželel veliko športne sreče. Pomerili smo se v treh disciplinah: metanju žoge skozi obroč, podiranju plastenk in podajanju žogic. Stanovalci, razdelejni v tekmovalna moštva, so se med seboj povezali kot olimpijski krogi. Glasno smo navijali, se smejali, telovadili in uživali. Vsa štiri moštva so bila izenačena, a na koncu je bil zmagovalec en sam... Čeprav smo se vseskozi držali olimpijskega gesla  "hitreje, višje, močneje," smo na koncu rekli : »Važno je sodelovati in ne zmagati!«
Celotni dogodek smo ujeli v fotografski objektiv. V olimpijski zasedbi se ponovno vrnemo prav kmalu. 
 
oi1
oi2

Uradni podatki