Mednarodni dan starejših

Nazaj

338

Generalna skupščina Združenih narodov je razglasila 1. oktober za Mednarodni dan starejših z namenom opozoriti na odnos do starejših in na njihov položaj v družbi. Ta dan je priložnost, da se za trenutek ustavimo in razmislimo o starejšem prebivalstvu. 

Kaj so lepote tretjega življenjskega obdobja? »Imam čas posedati na klopci, lahko si privoščim počasen sprehod, se zibam v gugalniku, opazujem metulja na cvetlici in spremljam oblake na nebu. Danes lahko rečem, da sem notranje pomirjen, nič več ne hitim v službo in iz nje domov. Nič več ni opravkov, ki so mi ves čas bedeli nad glavo…«
 
Z namenom polepšati ta dan našim stanovalcem smo v Domu pripravili prireditev, ki je bila obarvana z otroško razigranostjo in modrostjo starejših.
 
Družbo soustvarjamo vse generacije in vse smo med seboj povezane. V Domu se ves čas trudimo ustvarjati medgeneracijsko vzdušje in tako krepiti vezi med generacijami. Prav s tem namenom so bili prvi nastopajoči naši najmlajši prijatelji, otroci iz vrtca Kranjska Gora.
 
Pravijo, da je staranje pojav, ki se začne že ob rojstvu in da je zdravo prehranjevanje v vseh starostnih obdobjih življenja najboljša naložba za zdravo življenje v starosti. Vodja naše kuhinje je za naše stanovalce pripravila sladko, zdravo presenečenje ter stanovalcem predstavila pomen zdravega prehranjevanja v tretjem življenjskem obdobju.
 
Tudi petje je zdravo in nenazadnje združuje ljudi. Za veliko dobre volje je poskrbela citrarka, gospa Danica Butinar, za katero lahko rečemo, da je del naše velike družine.
 
Naj končamo z mislijo. »Čeprav so na telesu gube, pa sivi lasje, je tako kot vse ostalo v življenju pomembno le to, kaj za nas to pomeni in kako se ob tem počutimo.«
 
Ob mednarodnem dnevu starejših našim Viharnikom in Viharnicam želimo veliko zdravja in nasmehov na obrazih. Naj bodo srca ves čas napolnjena s toplino in še enkrat hvala, ker nam, mlajšim, dajete upanje, da je življenje res lepo.
338
353
354
356
346
350

Uradni podatki