Ko zgodbo piše fotografija

Nazaj

foto3104.JPG

Večkrat se spominjamo dni, ko smo fotografije vlagali le v albume. Velikokrat smo ujete trenutke z veseljem kazali bližnjim in na ta način obujali spomine. Neštetokrat smo se iz srca nasmejali nerodnim trenutkom ali zgolj neposrečeni modni kombinaciji. Vse te fotografije pa so ogledala naših življenj in zamrznjeni spomini, ki nosijo močno sporočilno vrednost.

Ker je fotografija edini jezik, ki ga razumejo po celem svetu, smo se odločili organizirati fotografiranje za naše stanovalce. Obiskala sta nas fotografa Aleš Košir in Borut Žigon, ki že vrsto let ustvarjata s pomočjo objektiva. Dokazala sta, da je za dobro fotografijo potrebno veliko več, kot le pritisniti na sprožilec. Dogodek je bil za  stanovalce prav posebno doživetje. Gospe so si že na vse zgodaj urejale pričeske in se lepo oblekle. Moški del stanovalcev je dokazal, da se tudi oni znajo ponosno postavit pred objektiv. Različni predmeti, s katerimi so stanovalci pozirali, so povezali poklice, ki so jih opravljali, s sedanjo podobo. Rdeča nit vseh fotografij je bila »zreti v preteklost«.

Kako nam je to uspelo boste imeli priložnost videti na fotografski razstavi Skozi objektiv preteklosti, ki bo  20. novembra ob 17:00 uri v avli našega Doma.

Vljudno vabljeni!

Utrinke celotnega dogajanja si lahko ogledate na fotografijah, ki so bile posnete z drugega zornega kota.

foto3104.JPG
foto3106.JPG
foto3110.JPG
foto3116.JPG
foto3120.JPG
foto3130.JPG
foto3138.JPG
foto3141.JPG
foto3141.JPG
foto3151.JPG
foto3154.JPG
foto3161.JPG
foto3165.JPG

Uradni podatki