Klapa Zvonimir

Nazaj

DSCN3285.JPG

Marsikdo se bo našel v tej zgodbi:

»Teden dni dopusta je bilo tisto, na kar sem čakal celo leto. Z družino smo se odpravili na obalo Jadranskega morja. Spominjam se dni, ko sem sedel v stari konobi ob kozarcu vina in poslušal petje galebov. Zvok valovanja morja me je dvignil v višje sfere in mi nudil pravo sprostitev. Klapska pesem, ki se je vila po celi konobi, me je vsakič pritegnila in me spodbudila k poslušanju besedila in k petju. 

Že dolgo nisem občutil vonja morja in ne slišal zvoka stare ribiške ladje, ki ja pravkar priplula v pristan. A ostali so mi lepi spomini.«

Ker vsi naši stanovalci nimajo več možnosti podoživeti teh občutkov, smo zaposleni poskrbeli, da jim vsaj za nekaj trenutkov z glasbo pričaramo teraso in zvok klapske pesmi.

V goste smo povabili klapo Zvonimir, ki prihaja z otoka Krk. Z dalmatinskimi pesmimi so ogreli naša srca in nam pričarali čudovito nedeljsko dopoldne. Zadnja, stara dalmatinska pesem, ki nam jo je zapela klapa, je bila »Mirno spavaj dušo moja«.

Viharniki bomo prav gotovo zelo dobro spali. Dobili pa smo tudi obljubo, da se v prihodnosti zopet srečamo. Klapa Zvonimir nam je podarila tudi dve svoji zgoščenki, ki bosta še dolgo najbolj poslušani v našem Domu.

DSCN3285.JPG
DSCN3287.JPG
DSCN3287.JPG
DSCN3288.JPG
DSCN3289.JPG
DSCN3290.JPG

Uradni podatki