Kako smo upihnili četrto svečko

Nazaj

DSCN5012.JPG

V torek smo slavnostno obeležili četrto leto delovanja.

Druščina je bila, kot po navadi, pisana. Najprej so nam nasmeh na usta zvabili naši najmlajši prijatelji. Otroci iz Vrtca Kranjska Gora so na svoj, "mali", način napolnili avlo s toplino in srečo.

Za poslastico med nastopi smo si omislili kar dva, ki izstopata vsak na svojem področju.

Najprej se nam je predstavila gospodična Fanika Križaj. Fanika pravi, da vse, kar napišemo, izgovorimo in zapojemo, ima svojo vibracijo, zato je pomembno, kakšne besede uporabljamo. Naš glas, ki je v bistvu zvočni zapis naše duše, je zelo močno orodje in prav je, da ga modro uporabljamo. Z njim kreiramo našo realnost, če se tega zavedamo ali ne. Zato smo se za nekaj trenutkov prepustili glasbeni terapiji s Faniko.

Nato pa se nam je pridružil gospod Gašper Primožič. Gašper je svojo glasbeno pot začel v Glasbeni šoli Radovljica. Študij profesorja harmonike ter koncertnega harmonikarja je zaključil v Celovcu z odliko. Podiplomski študij je nadaljeval na Univerzi za glasbo in umetnost v Gradcu. Njegov neizmeren talent nam je dokazal, da harmonika lahko zveni čisto drugače. Da, tudi tango se lahko sliši, če se nekdo s prsti sprehodi preko črnobelih tipk z neizmerno mero ljubezni do glasbe. 

Vsakoletno poročilo o stanju v domu in Kranjski Gori pripravljata vaški opravljivki, Mina in Franca. Očitno je bilo stanje preteklega leta zadovoljivo saj Mine ni bilo slišati, Franca pa je širši publiki prečitala o domu pravi slavospev.

Svoj piskerček je z zimzelenim napevom pristavil tudi Viharnikov pevski zbor, ki pridno vadi že tretje leto.

Seveda smo vsi nestrpno čakali na zaključek, ko se je pred zbrane pripeljala čudovita in slastna rojstnodnevna torta. Vanjo je prva zarezala naša najstarejša, kar 101 leto stara stanovalka, gospa Marija Stopar. Sladkali smo se vsi zbrani, obujanje spominov na prehitro minula štiri leta pa je bilo po hiši slišati še cel dan.

Zaželimo si lahko le, da bi se tako lepo imeli še naprej...

DSCN5012.JPG
DSCN5011.JPG
DSCN5016.JPG
DSCN5020.JPG
DSCN5023.JPG
DSCN5026.JPG
DSCN5029.JPG
DSCN5039.JPG
DSCN5044.JPG

Uradni podatki