Izmenjava stanovalk

Nazaj

Izmenjava stanovalk

V sklopu LinkedAge-a smo izvedli prvo izmenjavo stanovalcev med domom Viharnik in domom starejših občanov Lucija.

Pravzaprav sta se izmenjali stanovalki. Iz doma Viharnik se je na "počitnice" v Lucijo odpravila gospa Sonja, njeno sobo pa je v tem času zasedla gospa Helena.

Z rahlo tremo a velikim navdušenjem in v pričakovanju dogodivščin je gospa Sonja nasmejana in dobre volje šla na primorski konec. V Kranjski Gori pa smo odprtih rok sprejeli njeno "zamenjavo", gospo Heleno. Poskrbeli smo, da se je udobno namestila in da je bilo njeno bivanje pri nas aktivno, pestro, po drugi strani pa sproščujoče in lagodno. 

Tekom njunih "počitnic" smo si preko elektronske pošte pošiljali utrinke v obliki fotografij in navdušeno ugotavljali, da se počutita več kot odlično. Večkrat smo v smehu ugotovili tudi, da bi izmenjavo rade volje koristili tudi mnogi zaposleni. Gorenjci seveda zato, ker smo željni morja in prijetnih temperatur, Primorci pa obratno: prijala bi sveža gorska sapa in pogled na čudovite hribe.

Teden je minil hitro, sedaj sta obe stanovalki ponovno doma. Polni vtisov in lepih spominov sta obe mnenja, da si tako pustolovščino zagotovo še privoščita. Navdušenje obe širita tudi med ostalimi stanovalci in prepričani smo, da se bo zagotovo našel še kdo, ki si bo omislil podobno avanturo.

Z željo, da ustvarjamo in gradimo taka socialna omrežja, povečujemo mobilnost in spodbujamo vključevanje starejših v družbo, bomo zaposleni aktivno sodelovali in prispevali po svojih najboljših močeh. Trud je v takih primerih poplačan z nasmehom in objemom stanovalke, ki smo ji polepšali njen vsakdan...

Izmenjava stanovalk
Izmenjava stanovalk
Izmenjava stanovalk

Uradni podatki