Garklc

Nazaj

DSCN1610.JPG

Starostniki aktivno raziskujejo koristne organizme

Projekt sofinancira EU, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje (preko programa razvoja podeželja 2007-2013, os LEADER) LAS Gorenjska košarica ter občine na območju LAS Gorenjska košarica.

Kot smo že pisali, bo v sklopu projekta spomladi 2014, tik ob parku Viharnika, zaživel tudi naš »garklc«. S pomočjo nosilca, Biotehniškega centra Naklo in v sodelovanju s partnerji projekta, Občino Kranjska Gora, Občino Naklo, Domom starejših občanov Preddvor in Domom Viharnik, bodo stanovalci obeh domov pridobili vrtiček. 

 

 

 

 

V Viharniku smo 9.12. tako že izvedli prvo predavanje, na katerem so bili stanovalci seznanjeni z vsebino in namenom projekta. 11.2. pa smo izvedli tudi prvo delavnico, na kateri so stanovalci izdelovali pitnike za metulje. Da nam je delo šlo zelo dobro od rok, si lahko ogledate na priloženih fotografijah.

Sicer je snega v Kranjski Gori toliko, da bi ga v teh, gospodarsko težkih časih, z veseljem izvažali, saj se nas pod napluženimi kupi s ceste komaj da opaziti. A kdor čaka, dočaka - tudi mi verjamemo, da bomo - če ne prej pa s pustom - pregnali zimo. In takrat lične pitnike postavimo na ogled tja, kjer jim je mesto...

POVEZAVA NA SPLETNO STRAN PROJEKTA (http://www.s-bts.kr.edus.si/index.php?id=2457)

 

 

DSCN1610.JPG
DSCN1614.JPG
DSCN1615.JPG
DSCN1616.JPG
DSCN1617.JPG
DSCN1613.JPG
garklc

Uradni podatki