Druženje zaposlenih in stanovalcev gorenjskih domov

Nazaj

V veliko veselje nam je, da lahko našim dogodkom dopišemo še eno lepo zgodbo. Priključili smo se druženju zaposlenih in stanovalcev vseh gorenjskih domov. Tradicija srečanj traja že vrsto let. Naše prvo srečanje z drugimi domovi se je odvijalo na obrobju Triglavskega narodnega parka, v Domu sv. Martina v Bohinju.

Taka srečanja so izjemna priložnost, da vsaj za eno dopoldne postanemo del drugega okolja in  zaposleni med seboj podelimo znanja, mnenja, izkušnje ipd. Za stanovalce pa je to priložnost, da se podajo na izlet in srečajo svoje prijatelje in znance, ki živijo v drugih domovih. Naše prvo srečanje je preseglo vsa naša pričakovanja. V Domu sv. Martina so nas zelo toplo sprejeli in za nas pripravili zanimivo dopoldne. Predavanje z naslovom Skrivnostne barve ikon nam je predstavil zgodovinar in bibliotekar, gospod Mišo Serajnik. Ogledali smo si še slikarsko razstavo tamkajšnje stanovalke. Svoje vtise o srečanju pa je na papirju strnila naša stanovalka, gospa Marija, takole:

"Na dan sv. Jožefa smo imeli srečanje vseh domov Gorenjske. Po prisrčnem sprejemu smo imeli predstavitev ikon. G. Serajnik je predstavil kako jih izdelujejo. Povedal je tudi, da jih izdeluje sam in da je to kar zapleten postopek. Po predstavitvi smo si ogledali dom in šli na ogled slikarske razstave. Izdelki so bili lepi. Po ogledu smo še posedeli zunaj na terasi in si izmenjavali mnenja o delovanju domov. Po tem smo šli na kosilo in se pripravili za odhod domov. Bilo je zelo lepo."

Vsi skupaj se že veselimo septembra, ko bomo gostitelji prav mi!

Uradni podatki