December, mesec čarobnosti

Nazaj

FotorCreated

Dodobra smo vstopili v najbolj praznični mesec v letu. Mesec čarobnosti, pričakovanj, praznikov, daril in družinskega veselja. 

Kako mesec december doživljajo stanovalci  skupine Povest o dobrih ljudeh, so opisali v pesmi, ki jo želimo deiti z vami:
 
December, mesec zime, praznikov in voščil,
polno veselja, dobrot in daril.
Iz vsake kuhinje diši, da smo veseli prav vsi.
Mali prstki gnetejo in mamici pomagajo,
babice in dedke pa osrečujejo.
Na božični večer postavimo božično drevo
in poglobimo družinsko prijateljstvo.
Želimo si veliko snega, 
da bi zima še lepša bila.
 
Naši stanovalci so skupaj z zaposlenimi poskrbeli, da se je čarobnost meseca decembra prikradla tudi v naš viharniški dom. V prvi polovici meseca smo s skupnimi močmi okrasili avlo in gospodinjske skupine. Lep večer je bil, ko smo prižgali lučke na naši smreki, ki stoji v parku. 
Kot pesem pravi, je mesec december mesec voščil. Vsepovsod je slišati veliko lepih želja in zaobljub. Posebna voščila so tista, ki so napisana na ročno izdelane voščilnice. Viharniki smo zavihali rokave in v roke vzeli škraje. Pod prsti naših stanovalcev so nastale čudovite voščilnice, ki bodo polepšale dan tistemu, ki jo bo dobil v roke.
Praznične lučke že svetijo in z vseh skupin prihaja omamen vonj po  cimetu in klinčkih.  Letos smo bili še posebno sladkosnedi, zato smo sami pripravili tudi čokolado, ki bo krasila stojnico na Božičnem bazarju.
Kljub temu, da smo zelo aktivni, se znamo tudi  ustaviti in se poveseliti. V drugi polovici decembra bo zato veliko glasbe, veselja in plesa. Da ne izdamo vsega prehitro, vas vabimo, da nas spremljate še naprej.
V naš viharniški objektiv smo ujeli tudi nekaj zgoraj omenjenih trenutkov.
 
FotorCreated
FotorCreated1

Uradni podatki