Božični bazar

Nazaj

IMG_6617.JPG

Leto je naokoli in z navdušenjem ponovno postavljamo na ogled naše izdelke. Najbrž ste na stojnico v tem času že pokukali in po vsej verjetnosti opazili, da se šibi pod dobrotami, postavlja pa se tudi s pravimi malimi umetninami. Stanovalci so z združenimi močmi in ob pomoči naših prostovoljk opravili ogromno dela. 

V Domu Viharnik smo pričeli z vključevanjem prostovoljcev že na samem začetku delovanja doma, v poletnih mesecih, v juniju 2012. Prvi prostovoljki, gospa Tatjana Sušanj in gospa Darinka Tarman sta s svojimi idejami, prostim časom in entuziazmom krajšali urice našim prvim stanovalcem. Kasneje so se jima pridružile tudi druge prostovoljke: Jožica Markelj, Meri Šanca, Metka Penca, Stanka Lavtižar, Neža Makovec, Elvira Potočnik. Vse še danes dvakrat tedensko namenjajo čas stanovalcem in jim bogatijo dneve ter tako prispevajo k višji kakovosti življenja stanovalcev. Ti so njihovih obiskov in družbe zelo veseli in jih vedno nestrpno pričakujejo. Slavnostni dogodek smo tako izkoristili tudi z namenom, da se jim zahvalimo na naš način.

Dan pa je bil še v nečem poseben. Ne skrival  čara le v lučkah in prijetni družbi. S ponosom smo obeležili izid prvega biltena, ki smo ga poimenovali Viharnikove niti časa. V njem smo zajeli kronologijo od odprtja doma do zaključka letošnjega iztekajočega se leta. Če bi želeli vanj strniti zares vse spomine in dogodke verjamemo, da bi lahko napisali že pravi roman. Tako boste deležni sladkorčkov in pripetljajev, ki nam božajo srce in so se nam zdeli še posebno vredni prve številke. Trud vpletenih, ki so botrovali nastanku biltena, je bil poplačan z dejstvom, da listanje in prebiranje teh nekaj, a za nas dragocenih strani, riše na ustnice nasmeh. Vsakega izmed nas popelje čez pot, ki smo jo prehodili s skupnimi močmi. Na tej poti je bilo mnogo trnja pa vendar nam je uspelo. S šelestenjem strani se poslavljamo od leta, ki se počasi izteka in z zanosom in veliko mero optimizma stopamo novemu letu naproti. S še več idejami in višjimi cilji že snujemo novo številko. A vi še prej vzemite v roke prvo nit in pustite klobčiču, da vas popelje po svoji poti… 

Našima stanovalcema, gospodu in gospe Hudarin, gre zahvala, da smo lahko med nami pozdravili posebnega gosta, za katerega menimo, da ga ni potrebno posebej predstavljati. Je kitarist, pevec in skladatelj, tekstopisec in aranžer. Sodeloval je pri skupinah Avantura, Prah, Venera, Pepel in kri, najbolj znan pa je po svoji pop skupini Gu Gu, ki je skozi osemdeseta leta nanizala veliko uspešnic in bila ena najuspešnejših slovenskih glasbenih skupin. In da, še vedno se po parku sprehaja sam… Gospod Tomo Jurak je popestril otvoritev bazarja in nas nostalgično popeljal v čase, ki se jih radi spominjamo.

Nekaj dobrot na stojnici še vedno čaka svojega lastnika. V kolikor boste v prazničnih dneh kje blizu nas, vabljeni - ne bo vam žal!

IMG_6618.JPG
IMG_6617.JPG
IMG_6621.JPG
IMG_6628.JPG
IMG_6635.JPG
IMG_6643.JPG
IMG_6644.JPG
IMG_6649.JPG
IMG_6653.JPG
IMG_6654.JPG
IMG_6673.JPG
IMG_6664.JPG
IMG_6675.JPG
IMG_6679.JPG
IMG_6682.JPG
IMG_6688.JPG
IMG_6708.JPG
IMG_6716.JPG
IMG_6721.JPG
IMG_6734.JPG
IMG_6753.JPG
IMG_6757.JPG
IMG_6620.JPG

Uradni podatki