23. april Svetovni dan knjige

Nazaj

Mongolski pregovor pravi, da sončni vzhod prebuja naravo, branje knjig pa razsvetljuje glavo. Mi se z njim vsekakor strinjamo in ravno s tem namenom se v našem Domu knjižne police šibijo pod težo knjig, ki so namenjene našim stanovalcem.

Vsak od naših stanovalcev nosi svojo življenjsko zgodbo. Nekateri jo z nami zelo radi delijo. Ena izmed njih je tudi gospa Breda s skupine Povest o dobrih ljudeh. Je upokojena profesorica slovenščine, ki se je v življenju srečala s številnimi knjigami. Z veseljem se je odzvala vabilu in na Svetovni dan knjige, ko je po celi skupini dišalo po sveže pečenem pecivu, prebrala stanovalcem odlomek iz dela pisatelja Miška Kranjca, Povest o dobrih ljudeh. Gospa Breda je pisala diplomsko delo o pisatelju Mišku Kranjcu in njegova dela zelo dobro pozna. Sedaj pa prebiva na skupini, ki se imenuje Povest o dobrih ljudeh. Ali je to naključje ali ne pa presodite sami.

Sokrat je pred davnimi leti rekel, da naključij ni in da vse, kar se nam zgodi, se zgodi z določenim razlogom, pa če ga poznamo ali ne….

Uradni podatki