100 let

Nazaj

IMG_6306.JPG

December je čas hitenja in praznovanj. Nam v domu Viharnik pa je 8. decembra korak zastal ob zavedanju lepega in obenem minljivega. Praznovali smo prvo 100 letnico, na čast naše stanovalke, gospe Stopar Marije.

Rojstnodnevne slovesnosti so se udeležili župan Občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger ter predsednik sveta krajevne skupnosti Blejska Dobrava, Anton Hribar in podpredsednik sveta Blejske Dobrave, Božidar Pogačar. Ob praznovanju so gospe zapeli ter voščili tudi otroci iz vrtca Kranjska Gora. 
Vrhunec slavnostnega dogodka je bila rojstnodnevna torta. V krogu svojcev, sostanovalcev in zaposlenih je gospa stoje upihnila vseh deset svečk, ki so ponazarjale vsako desetletje njenega življenja. Recepta za dolgo življenje nam ni želela zaupati. S hudomušnim nasmehom nam je povedala, da je to skrivnost. Izdal pa jo je topel nasmeh, ki je odseval pozitivno energijo in voljo do življenja.
Razšli smo se z mislijo, da je starost lepa. Še posebno zna biti lepa, če je človek pri teh letih še čil in zdrav in se veseli vsakega danega dne v življenju.
V naslednjem jutru nam je gospa Marija Stopar prišepnila, da življenje po stotem letu ni prav nič drugačno. Prejšnje stoletje ji je minilo v lepih spominih. Zdaj pa se veseli vsakega novega jutra z željo, da jih bo čim več.
 
IMG_6306.JPG
IMG_6310.JPG
IMG_6323.JPG
IMG_6325.JPG
IMG_6318.JPG
IMG_6330.JPG
IMG_6331.JPG
IMG_6339.JPG

Uradni podatki